Om festivalen

Smålands korvfestival är årets folkfest

Smålands korvfestival arrangeras av Hagshultskossorna, Sveriges första och enda kopensionat, och är öppen för alla nuvarande och aspirerande korvälskare för att hylla den folkkära korven. Den 16 mars 2024 är det premiär och det kommer finnas korv i överflöd samt passande tillbehör och drycker – allt för en magisk korvupplevelse!

På plats kommer du kunna äta korv, köpa korv och prata korv. Du kommer kunna samtala med tillverkare och entusiaster, kanske provsmaka en korvsort du aldrig ätit innan och självklart köpa med dig din nya favorit hem.

Köp din biljett på Hagshult.se

FAQ

Varför en korvfestival i Småland?

Vi vill skapa en plats där korvälskare kan samlas. Det finns korvfestivaler i Stockholm och Göteborg och vi tycker det behövs en även här i Småland eftersom mycket av den svenska korven görs just här. Att korvfestivalen hamnade i mars är ingen slump – den 12 mars är det nämligen korvens dag!

Kan biljetterna ta slut?

För att det ska bli en bra och trevlig festival utan för mycket kö eller trängsel har vi satt en begränsning på 500 besökare. Så – ja – de kan ta slut. Vi säljer entrébiljetter på plats, om det finns biljetter kvar.

Vad kostar det?

Vi tar en liten entréavgift (150 kr) men du kommer att få vår kopiöst snygga tygkasse med Korvfestivalloggan på – så du går rikare härifrån. Och så har du den perfekta kassen att lägga all korv i! Den 16 januari öppnar vår bokning på nätet och då kan du säkra din biljett direkt. Köper du biljett på nätet kostar entrén endast 100 kr.

Vad kostar det för barn att gå in?

Barn under 13 år går in gratis.

Får hunden följa med?

Javisst! Hundar är välkomna. Det är samma regler som för människor – bara man är snäll och trevlig mot andra besökare så är man varmt välkommen. (Samt med tillägget att husse/matte plockar upp det som din hund eventuellt lämnar efter sig). Har du glömt påsar så finns det att hämta hos Hagshultskossorna (där finns också hundgodis).

Finns det någonstans där man kan sitta ner?

På logen finns det stolar och bord för den som vill sitta ner en stund. Här kan man också sitta och njuta av korv och dryck som man köpt hos utställarna.

Finns det toaletter?

Javisst, det finns fyra toaletter på området.

Finns det parkering?

Det kommer även finnas gratis parkering på plats. Kommer du med en större buss vill vi gärna att du meddelar oss, så att vi kan se till att du får bra parkering.

När får jag min tygkasse?

När du lämnar in din biljett i entrén får du tygkassen.

Hur hittar jag dit?

Så här hittar du till vår gård där festivalen äger rum, 4 minuter från E4:

  1. Sväng av E4:an vid avfart 86, trafikplats Klevshult mot Hörle, Klevhult, Hagshult.
  2. Kör österut mot Hagshult, nu är det 4 minuter till gården.
  3. Du ser en av hagarna och ladugården på höger sida. Vår stora gröna skylt hänger på gaveln på ett litet rött hus och vår flagga vajar från flaggstången, sväng höger vid skylten Gårdsbutik.
  4. Nu svänger du in på vår gård.
  5. Framme!

Adress: Gräshult 2, 568 93, Skillingaryd.

Jag vill ställa ut, hur gör jag?

Är du sugen på att vara utställare är du välkommen att fylla i formuläret här på hemsidan, så återkommer vi så snart vi kan.
Har du frågor om priser eller annat kan du maila hej@korvfestival.se

Jag är utställare, kan jag lämna kylvaror dagen innan festivalen?

Javisst det går bra. Vi kommer att ha en kylbil på plats för att du ska kunna lämna kylvaror om du vill komma redan på fredagen för att planera och arrangera ditt bord/monter.

Jag är utställare, kan man börja rigga redan på fredagen?

Det går alldeles utmärkt att komma hit redan på fredagen för att bygga monter/arrangera bord.

Jag vill bli sponsor, hur gör jag?

Vad roligt att du vill sponsra! Maila din/er information till hej@korvfestival.se för mer info.

Kommer jag att bli mätt?

Utan tvekan!

Köp din biljett på Hagshult.se Bli utställare Anmäl dig till nyhetsbrevet